Bij veel recepten gebruik je eiwitten en ik heb er dan moeite mee om de eigelen weg te gooien. Ik vries ze dan ook in (geklopt in suiker of zout want anders lukt het niet goed) maar ik probeer ook vaak vla te maken. Tot nu toe lukte dat eigenlijk niet. Maar dit is een geweldig recept.

1/2 liter melk (bij voorkeur volle melk)

1/4 vanille stokje (of bij de suiker een deel vanille suiker gebruiten of gemalen vanillestokjes van dr oetker)

3 eidooiers

20 g maizena

30 g suiker

Verwarm de melk in een steelpannetje. Doe vanille stokje erin, Laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een lage stand. Klop intussen in een kom de eidooiers, maizena, suiker en snufje zout. Doe 4 eetlepels van de warme melk erbij en klop tot een glad mengsel. Neem het vanillestokje uit de pan (als die er in zit). Giet de melk in een dun straaltje bij het gladde mengsel. Klop ondertussen goed. Als alles erbij zit nog even door kloppen zodat de suiker goed opneemt. Giet dan terug in de pan en terug op de warmte. Laten indikken op een lage stand onder af en toe roeren. Dek de vla af met vershoudfolie en laat minimaal 1 uur koelen in de koelkast.