Verwarm olie in een bakpan. Hak een klein uitje heel fijn en bak deze licht in de pan. Als dit klaar is voeg je 250 ml kippen of groente bouillon toe met 60 g risotto. Dit laat je zachtjes koken tot de rijst gaar is (kan 20 minuten duren) Blijf in de buurt en roer regelmatig door. Als de rijst klaar is doe je er 2 eetlepels Parmezaanse kaas bij met wat peper en zout.

Laat de rijst afkoelen en in een paar (3) uur stijf worden in de koelkast. Maak nu 5 grote of 8 kleinere ballen. Knijp ze goed stevig in elkaar. Maak in iedere bal een deuk met je vinger en doe hier een klein stukje mozzarella in. Kneed daarna de bal weer rond.

Panneer de balletjes nu met panneermeel of broodkruim en ei. Eerst even door een bakje met losgeklopt ei halen, daarna door de broodkruim/paneermeel. Als je dit 2 keer herhaalt krijg je een mooie knapperige laag. Daarna bakken in de frituurpan op 180 graden ongeveer 4 minuten. Blijf er bij staan. Ze worden ineen te bruin.

Eet smakelijk