350 gram boter, 350 gram fijne suiker, 7 eieren, 350 gram zelfrijzend bakmeel, snufje zout.

 

Klopt de boter met de suiker met een mixer bleek en luchtig. Voeg al mixend  een voor een de eieren er door. Voeg een nieuw ei pas toe als het vorige is opgenomen in het mengsel. Als het mengsel een beetje lijkt te gaan klonteren (schiften), voeg dan een eetlepel van het bakmeel toe. Zorg dat je niet meer bakmeel toe gaat voegen dan is voorgeschreven. Zeef het bakmeel met het zout boenv de kom en schep het voorzichtig door het mengsel tot het volledig is opgenomen. Verdeel het cakebeslag over twee ingevette springvormen. Bak de cakes gaar en mooi bruin in een voorverwarmde oven op 180 graden. Dit duurt zo;n 35 minuten. Hou ze goed in de gaten, de laatste 10 minuten van de baktijd. Deze verschilt nogal per oven. Als de cakes mooi goudbruin zijn en ze doorstaan de priktest in het midden, kunnen ze uit de oven worden gehaald. Laat ze even afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Met deze 2 cakes kunnen je een mooie hoge taart maken. Je kunt ze vullen met mascarpone slagroom, ja, vruchten, chocoladecreme, gebroken koekjes, leef je uit.

Het recept is officieel voor een Victoria Sponge. Dan doe je frambozenjam en stijfgeklopte slagroom tussen de twee lagen, en poedersuiker er bovenop.