Print

Chocolade eieren maken. Koop een plastic blad waarop je eieren kunt opdienen.Smelt een reepchocolade au bain marie (een pan met water aan de kook brengen en daar een kleinere pan in hangen. De kleienere pan moet contact maken met het water.)

In de kleine pan leg je de stukjes chocolade. Deze gaan smelten. Je kunt er nu dingen doorheen roeren die je lekker vind. Rozijnen, smarties, kandysuiker. Vul de vormpjes met het mengsel en hou een beetje vloeibare chocolade over. Laat de halve eieren daarna afkoelen in de koelkast. Als de eieren gestold zijn plak ze dan met een beetje vloeibare chocolade aan elkaar. Nu heb je eigen gemaakte chocolade eieren. Met poedersuiker gemengt met cacao en wat druppels water kun je glazuur maken waarmee je snoepjes ed op de eieren plakt. Poedersuiker met kleurstof en wat druppels water maakt een eetbare verf waarmee je teksten en afbeeldingen op de eieren kunt maken. Dit laatste vraagt wel een hele vaste hand en veel geduld