Print

Voor ongeveer 10 merengue harten heb je 4 eiwitten nodig. Ik heb dit vaak in de vriezer liggen. Als ik ergens eidooiers voor nodig heb gehad dan vries ik het eiwit in. Je kunt deze maanden in de vriezer houden. Als je ze wil gebruiken wel natuurlijk laten ontdooien. Niet met magnetron oid. Want dan stolt het snel. Bij de 4 eiwitten doe je 125 g suiker en 125 gram poedersuiker. Eerst klop je het eiwit tot het wit en schuimig is, maar nog lang niet stijf geklopt. Dan doe ik in ongeveer 3 keer het suiker erbij. Goed mixen. Doe daarna de kleurstof erbij. Ook deze mix je mee. Als het ei schuim zo stijf is geklopt dat het niet meer uit de kom valt, dan strooi je er 10 gram maizena op en die klop je er rustig door. Daarna doe je de mix in een grote spuitzak met een mooie spuitmond en spuit de harten op een bakplaat met bakpapier. Het mengsel zet niet uit in de oven dus je kunt de harten dicht tegen elkaar spuiten. Nadat de harten zijn gespoten versier je ze met suikerhartjes of andere roze of rode sprinkels. 2 uur in de oven op 100 graden. Oven wel voorverwarmen. Als de harten uit de oven komen even laten afkoelen, dan komen ze heel makkelijk los van het bakpapier. Als je dit niet doet blijven ze vaak vastzitten en breken ze.