Op dit idee kwamen mijn dochter en een vriendin. Zo leuk om te maken en erg lekker. Bak of koop een cake. Als je de cake echt goed wil namaken bak dan een bisquit deeg in een cakevorm. De cake snijd je over de lengte door zoals op de foto is te zien. Smeer de onderste helft in met aardbei jam. Maar ook andere jam en zelfs appelstroop kan goed.

 

Stapel de cake weer op en smeer in met een botercreme. Deze kun je zelf maken door boter goed te kloppen en te mengen met poederzuiker. Maar bij de winkels kun je ook een zakje poeder kopen waar je boter doorheen mengt. Deze smaken lekkerder.

 

 

 

Daarna marsepein uitrollen tot een vierkant plat en deze over de ingesmeerde cake leggen. Waarschijnlijk haalt de marsepein niet de hele cake, maar dat los je op met de chocolade. Smelt pure chocolade in een maatbeker in de magnetron. Het beste wordt de chocolade als je deze uit de magnetron haalt en er naast gesmolten chocolade ook nog stukjes in zitten. Dan goed roeren en doordat deze stukjes nog moeten smelten haal je de warmte er weer wat uit. Dit doet wat met de kristallen van de chocolade en zo krijg je de lekkerste en meest knapperige en glimmende chocolade als het opdroogt.

 

Smeer de chocolade over de beide uiteinden. Til de mega mergpijp over op iets schoons wat in de koelkast past. Doe dit voorzichtig want de mergpijp breekt snel. Zet dit geheel een paar uur in de koelkast. Aansnijden waar iedereen bij is geeft een leuk effect.