Op 14 februari vieren we in Nederland Valentijnsdag. In Engeland en de Verenigde Staten vieren mensen deze dag al eeuwen. Ergens rond 1950 gingen steeds meer mensen in Europa en Nederland deze dag vieren.

Voor ongeveer 10 merengue harten heb je 4 eiwitten nodig. Ik heb dit vaak in de vriezer liggen. Als ik ergens eidooiers voor nodig heb gehad dan vries ik het eiwit in. Je kunt deze maanden in de vriezer houden. Als je ze wil gebruiken wel natuurlijk laten ontdooien. Niet met magnetron oid. Want dan stolt het snel. Bij de 4 eiwitten doe je 125 g suiker en 125 gram poedersuiker. Eerst klop je het eiwit tot het wit en schuimig is, maar nog lang niet stijf geklopt. Dan doe ik in ongeveer 3 keer het suiker erbij. Goed mixen. Doe daarna de kleurstof erbij. Ook deze mix je mee. Als het ei schuim zo stijf is geklopt dat het niet meer uit de kom valt, dan strooi je er 10 gram maizena op en die klop je er rustig door. Daarna doe je de mix in een grote spuitzak met een mooie spuitmond en spuit de harten op een bakplaat met bakpapier. Het mengsel zet niet uit in de oven dus je kunt de harten dicht tegen elkaar spuiten. Nadat de harten zijn gespoten versier je ze met suikerhartjes of andere roze of rode sprinkels. 2 uur in de oven op 100 graden. Oven wel voorverwarmen. Als de harten uit de oven komen even laten afkoelen, dan komen ze heel makkelijk los van het bakpapier. Als je dit niet doet blijven ze vaak vastzitten en breken ze.

 

 

Als er nog zuurstokken van kerst over zijn dan kun je deze leuke lollys maken. Snijd ze af op de juiste hoogte. Dit meet je door twee zuurstokken tegen elkaar te leggen zodat een hartje ontstaat. Leg een lolly stokje tussen de onderste punt die ontstaat. De zuurstokken plak je aan elkaar door of caramel te gebruiken of de zuurstok met een vuurtje iets te laten smelten. Pas op dat je je vingers niet brandt. Laat drogen op een vel bakpapier. Ondertussen smelt je witte chocolade. Deze kun je het beste smelten boven een pan water (au bain marie) Witte chocolade smelten  met de magnetron gaat snel verkeerd. Als de chocolade is gesmolten giet deze in het hartje van de zuurstokken. Zorg wel dat het hart goed op het papier ligt en de chocolade niet onder de zuurstokken door loopt. Strooi er wat sprinkels op en wachten tot alles droog is.

 

 

 

Neem een plank. De grote is net wat je zelf mooi vindt. Teken hier met een zachtpotlood een mooi hart op. Tik kleine spijkertjes op de lijn. Gum de tekenlijn uit. Ga nu met rood draad van de een naar de andere spijker. Prachtig effect.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snijd van bladerdeeg hartjes. Vul deze met fruit of gekruid gehakt (of wat je ook lekker vindt) maar de randjes nat met water of geklopt ei en prak 2 delen op elkaar. Daarna weer insmeren met geklopt ei en afbakken zoals op het pak van het bladerdeeg staat.