Doe 50 g zelfrijzend bakmeel en 50 g gewone meel , een snufje zout, een eetlepel koekkruiden, 25 g bruine basterdsuiker, 25 g stroop(of vervang dit voor 25g suiker), 50 g zachte (room) boter en 1 eetlepel water in een kom.

Kneed alles door elkaar totdat een grote bal ontstaat. Verpak deze bal in plastic folie en leg deze een half uur in de koelkast om stevig te worden.

Verwarm de oven voor op 160 graden. Maak van het deeg kleine balletjes. Ongeveer 50 kun je er van deze hoeveelheid maken. Ze rijzen nog een klein beetje na, dus geef ze wat ruimte op de (ingevette of met bakpapier beklede) bakplaat.

Zet de bakplaat midden in de oven voor 15 minuten. Als je ze uit de over haalt zijn ze nog zacht. Ze worden bros na het afkoelen.

Ook leuk om de kruidnootjes na het afkoelen door de gesmolten chocolade te halen.

 

 

Variatie: door de koekkruiden te vervangen voor kaneel maak je kaneelnootjes. Door de koekkruiden en de basterdsuiker te vervangen door 50g geraspte kaas en een snufje gemalen peper, maar je kaasnootjes.