In de herfst gaan bij mij al snel de kaarsjes weer aan. Gezellig al die lichtjes. Bij Kaarsen maken kun je zien hoe je van oude kaarsen nieuwe kaarsen kunt maken. Ook erg leuk om dit in mooie kopjes, eventueel op schotel, te maken. Staat erg leuk.

 

 

 

 

 

Neem een glazen potje en was en droog deze goed.  Meng nu 200 g poedermelk, 135g poedersuiker, 135 g cacao, 100 g chocolade chips...verkruimeld en een snufje zout. Meng de ingredienten door elkaar en doe ze in het potje. Als je dit als bedankje wilt geven kun je het potje inpakken met cellofaan. Op het kaartje wat je er dan aanhangt schrijf je de manier waarop je het kun serveren. 4 tot 5 theelepels in 1 kop heet water of in een kop warme melk.

Was 6 appeltjes, grondig afwrijven, steeltje eruit en satéstokje erin steken.
500 gr. suiker met 1 eetl. citroensap en 6 el. water vermengen in een pannetje met dikke bodem, langzaam laten smelten,
Iets van de siroop in een ander klein pannetje gieten en daarin goudbruin laten kleuren(karameliseren). Daarna teruggieten bij de andere siroop. Deze laat je nu bij sterke hitte inkoken tot hij dik vloeibaar is. 
Als je wilt kan je er nu een voedselkleurstof bij doen. Zo krijg je de extra rode appeltjes.

 

Warme appelsap met gember.

Rasp een limoen. Doe het zo dun dat er geen wit mee komt. Pers daarna de limoen uit.  Rasp en schil daarna een stukj gember van ongeveer 5 cm. Je kunt ook stemgember een uit potje gebruiken. Deze is wel veel zoeter. Neem dan ongeveer 3 bolletjes.

Zoek bladeren en leg ze een paar uur recht onder een zwaar boek. Zo worden ze mooi plat. Leg het blad met de nerf omhoog op de tafel en leg er een papier overheen. Pak een wasco krijtje en haal de wikkel eraf.