Taarten en gebak

250 g pure chocolade in stukjes, 250 g boter in blokjes, 6 eieren, 200g suiker, 80g bloem, poedersuiker.

Oven 180 graden. Smelt de chocolade en boter in de magnetron of voorzichtig in een pan op gemiddelde  temperatuur (blijf er bij staan want ineens gaat het snel) Roer tot een egale creme.

Klop de eieren met de suiker tot een schuimig wit mengsel. Voeg de chocoladecreme en de bloem toe. Roer goed door en giet het in de bakvorm. Bestrooi eventueel met wat poedersuiker,

Ik verwarm de oven niet voor.

Bak de taart 23  minuten. De taart is nog gedeeltelijk vloeibaar als hij uit de over komt. Bij voorkeur maak je deze taart de dag ervoor. Laat hem afkoelen en zet hem daarna koel weg.

 

Doe 175 g (room)boter, 75 g witte basterd suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout in een kom en roer het zacht. Zeef er 250 bloem doorheen en kneed alles tot een stevig maar soepele deegbal. Als je tijd hebt, pak het deeg dan in folie en laat het 1 uur in de koelkast rusten.

Gebruik bakpapier als je met verschillende kinderen gaat bakken. Op het bakpapier kun je met een stift of een pen een lijn trekken om de baksels van de kinderen heen. Ieder kind krijgt zo zijn eigen plekje op de bakplaat. Naam erbij en het is duidelijk welke door wie zijn gemaakt.