Taarten en gebak

Op dit idee kwamen mijn dochter en een vriendin. Zo leuk om te maken en erg lekker. Bak of koop een cake. Als je de cake echt goed wil namaken bak dan een bisquit deeg in een cakevorm. De cake snijd je over de lengte door zoals op de foto is te zien. Smeer de onderste helft in met aardbei jam. Maar ook andere jam en zelfs appelstroop kan goed.

Zo makkelijk en lekker.

1 ei

50 gr suiker

1 zakje vanille suiker

1.5 dl melk

150 gr zelfrijzend bakmeel

50 g gesmolten boter

Goed door elkaar roeren en in de voorverwarmde en ingevette wafel of donut ijzer doen. 4 tot 5 minuten. Ze laten vanzelf los.

 

Op de foto hebben wij wafels, donuts met jam, suikerspin en slagroom opgestapeld. Lekker troostvoer;-)

 

 

 

Slagroom, mascarpone, suiker, 2 rol gewone bisquitjes, melk, chocoladepasta, cacao en hagelslag

Mix 200 ml slagroom (of als je een bekertje van 250 ml hebt, dat is ook goed) met wat suiker lobbig. Meng dan 250 gr mascarpone door het mengsel en klop goed door. 

Beleg een springvorm met gewone bisquitjes. Deze doop je net voor je ze neerlegt even in de melk. Als je de bodem hebt bedekt smeer je er 1/3 deel van de mascarpone slagroom over. Daarna smelt je 2 grote scheppen chocoladepasta. Het moet lekker vloeibaar zijn maar niet warm. Ik doe dit het makkelijkst in de magnetron. Een deel hiervan smeer je over de mascarpone slagroom. Hierna weer koekjes in melk, en de beide mensels. Dan weer koekjes en het mascarpone slagroommengsel. Hierover doe je cacaopoeder en daarover puur chocoladehagelslag. Dit zet je een paar uur in de koelkast. Daarna krijg je een heerlijke taart. Die heel mooi te snijden is in blokjes. Het recept is makkelijk aan te passen. Is jouw springvorm wat groter dan doe je een laag minder. Heb je niet genoeg koekjes, dan doe je de lagen dikker.

 

 

Dit is een erg leuke en lekkere taart. Hij is niet heel erg makkelijk, maar als je hem vaker maakt wordt je er steeds handiger in.
 

Biscuitdeeg 

Haal van 4 eieren de dooiers en het eiwit van elkaar af.
Klop in een kom 4 eidooiers met 35 g suiker tot een luchtige romige creme. Die als een dik lint van de garde loopt. 

230 g zachte boter, 230 g fijne suiker, 230 g zelfrijzend bakmeel, 1 thee lepel bakpoeder, 4 eieren, 1 theelepel vanille essence.