Taarten en gebak

180 g bloem, 100 g suiker, 1 tl bakpoeder, 150 ml Yoghurt, 3 eieren, 1tl vanille extract, 100ml zonnebloemolie, 250 gram aarbeien, 200 gram slagroom. Dit recept is niet genoeg om een hele ovenplaat vol te bakken. Dan moet je het dubble voor nemen.  De hoeveelheden die hier staan zijn goed voor een gewone taartvorm (ongeveer 20 bij 20). Ik heb deze gebakken in een vierkante taart vorm. Doe al de droge producten bij elkaar en meng ze. Doe al de natte producten bij elkaar en klop ze goed door met een garde. Spatel deze beide kommen door elkaar tot ze goed gemengt zijn. Hou nu ongeveer 50 gr aarbeien apart. De andere was je, ontkroon je en snijd je in stukken. Meng ze met een beetje bloem en spatel ze door het beslag. Giet het beslag in de bakvorm en bak in 30 tot 35 minuten op 175 graden. Na het afkoelen aansnijden. Slagroom kloppen, opspuiten en een aarbei er bovenop leggen

Neem bij voorkeur een bakblik waar je de bodem er los uit kunt tillen. Maar als je die niet hebt kan het ook in een gewone springvorm. Vet deze goed in. Verkruimel 250 gram bastogne koeken en smelt 100 gram boter. Doe dit bij elkaar en roer tot het goed is gemengt. Stort dit mengsel in het bakblik en duw goed aan. Ook de randen. Zet het bakblik even koud weg. Doe nu 200 gram melk chocolade en 100 gram pure chocolade in stukjes in een kom. Warm in een pannetje 200 ml slagroom op. Als dit warm is gooi je het op de chocolade in de kom. Even roeren en al de chocolade lost op en mengt zich mooi met de warme slagroom. Giet dit op de koekbodem. Snijd nu aardbeien doormidden en leg de aardbeien met de gesneden kant naar boven in de taart. Laat zeker 3 uur opstijven in de koelkast. Als je er van houdt kun je stukjes pecan nootjes over de taart strooien of je strooit ze bij het opdienen op een schepje  geklopte slagroom.

Super makkelijke cake.

Doe 3 koppen meel (als je amerikaanse cups hebt is dat het best en anders een klein koffiekopje), 1 1/4 kop suiker, 1 zakje bakpoeder, 4 eieren, 1 kop fanta (of iets anders met koolzuur) 1 kop sla olie. Meng alles en doe het over een bakplaat waar je bakpapier op hebt gelegd. Het mengsel is nu best dun. Doe er fruit (kersen, pruimen, appel, ananas oid) op of niet, Zonder is ook lekker. 30 minuten op 180 graden

Zeer makkelijk en lekker taartje om te maken.

Voor ieder taartje een vierkantje bladerdeeg. Haal ze van het plasticje en leg op een bakplaat waar bakpapier op ligt. Besmeer de vierkantjes met appelstroop. Vouw de randjes dubbel. Ongeveer een halve tot hele cm. Schil een appel en snijd dunne partjes. Leg ze dakpangewijs binnen de randjes. Bestrooi ze nu met een mengsel van suiker en kaneel. Nu 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden. Erg lekker. Ook leuk als toetje en dan met een bol vanille ijs.

 

 

 

 

 

 

Een cake kopen of bakken en in stukken snijden die lijken op patat. Patat bakjes kopen bij snackbar of groothandel. In plaats van ketchup en majonaise doe je er slagroom en aarbeien saus in.