Verwarm olie in een bakpan. Hak een klein uitje heel fijn en bak deze licht in de pan. Als dit klaar is voeg je 250 ml kippen of groente bouillon toe met 60 g risotto. Dit laat je zachtjes koken tot de rijst gaar is (kan 20 minuten duren) Blijf in de buurt en roer regelmatig door. Als de rijst klaar is doe je er 2 eetlepels Parmezaanse kaas bij met wat peper en zout.

Laat de rijst afkoelen en in een paar (3) uur stijf worden in de koelkast. Maak nu 5 grote of 8 kleinere ballen. Knijp ze goed stevig in elkaar. Maak in iedere bal een deuk met je vinger en doe hier een klein stukje mozzarella in. Kneed daarna de bal weer rond.

Panneer de balletjes nu met panneermeel of broodkruim en ei. Eerst even door een bakje met losgeklopt ei halen, daarna door de broodkruim/paneermeel. Als je dit 2 keer herhaalt krijg je een mooie knapperige laag. Daarna bakken in de frituurpan op 180 graden ongeveer 4 minuten. Blijf er bij staan. Ze worden ineen te bruin.

Eet smakelijk



Een erg feestjelijk drankje is een cola float. Voor volwassenen kun je dit met mousserende wijn doen. Het drankje komt oorspronkelijk uit Schotland.


Pak een glas en doe 1 of 2 bolletjes vanille ijs in. Schenk daar de cola op.

Het ijs lost als het ware op in de cola. Je moet er een klein beetje bij roeren en dan ontstaat er een soort milkshake/slush puppy die je met een dik rietje kunt opdrinken.

Erg feestelijk en een succes voor kinderen.

Smelt 100 gram lichtbruine basterdsuiker met 100 ml water, 1 eetlepel boter en een mespuntje zout in een pan. Kook in tot een goudbruine karamel. Pas op dat de saus niet te donker wordt dan wordt het bitter. Laat afkoelen. De saus wordt daardoor dikker.

3 eiwit, zout, 100 suiker Klop de eiwitten met een klein beetje zout flink op. Voeg ondertussen de suiker bij. Als de eiwitten totaal stijf zijn, spatel er dan 90 gr poedersuiker doorheen. Doe de merengue in de oven. Voorverwarmd op 100 graden. 2 uur lang.

Je kunt de nog niet gebakken merengue opspuiten als kleine druppels, wat grotere rondjes of je smeert het uit over de plaat en breekt ze later om eton mess te maken.

( foto volgt) Lekkere en decoratieve salade. Bij voorkeur opmaken in een glazen schaal. Je ziet de lagen net als bij een triffle toetje. De salade is op allerlei manieren te maken. Dit is hoe wij het maken.

Onderste laag; in blokjes gesneden tomaat

2de : dun gesneden sla

3de: hamblokjes

4de: gekookt ei in stukjes

5de: dun gesneden prei

6d: een yoghurt dressing (wij doen yoghurt dressing met tuinkruiden)

bovenop: geraspte kaas.

De salade zo opscheppen dat je alle lagen op je bord krijgt. Erg lekker en je kunt er enorm mee afwisselen. Ik kreeg het recept met in plaats van de tomaten en de sla, stukjes appel en ananas. Zon gedroogde tomaatjes of tonijn zou ook lekker zijn. Eet smakelijk